Belföld

Szijjártó „barátja és kollégája” szerint elfogadhatatlan az M1 bánásmódja az osztrák újságíróval

A média alapvető feladata, hogy kritikus kérdéseket tegyen fel. Az M1 bánásmódja Franziska Tschinderlével ezért elfogadhatatlan.

– írta a Twitteren az osztrák külügyminisztérium, amit a Hvg.hu szúrt ki. Ezzel arra reagáltak, hogy az M1 lejárató riportot közölt egy osztrák újságíróról, mert az kérdéseket tett fel fideszes képviselőknek. Azt írják, az álláspontjukat a budapesti osztrák nagyköveti is egyértelművé teszi majd.

https://twitter.com/MFA_Austria/status/1380147334965776384?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1380147334965776384%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fhvg.hu%2Fitthon%2F20210408_szijjarto_peter_osztrak_kulugyminiszter_magyar_kozmedia_lejaratott_ujsagiro

Szijjártó Péter korábban arról posztolt, hogy a biskeki felszállás előtt felhívta osztrák „barátja és kollégája”, akinek elmondta a véleményét. A vélemény egyébként ez volt:

Látom, hallom, nagy a felbuzdulás Ausztriában, mert a Magyar Televízió híradója kritizálni mert egy osztrák újságírót.

 

Lassan-lassan csak lebukik a nagy sajtó- és véleménynyilvánításos képmutatás: a focista nyugodtan nyilatkozzon, ha szerinte a család az család, de ki van rúgva, ha a liberális mainstreammel szemben foglal állást családról és migrációról.

 

A liberális újságíró pedig nyugodtan terjeszthet álhíreket egy országról, hiszen sajtószabadság van, de ha egy másik újságíró kritizálni meri (magyarul ő is elmondja a véleményét), akkor az támadás a sajtószabadság ellen.

 

Hát, kedves Barátaim, két betli pár nap alatt, ez szánalmas….

A külügyminiszter arról nem írt, mit mondott neki az osztrák kollégája.

Látom, hallom, nagy a felbuzdulás Ausztriában, mert a Magyar Televízió híradója kritizálni mert egy osztrák újságírót….

Közzétette: Szijjártó Péter – 2021. április 8., csütörtök

Ajánlott videó

Olvasói sztorik