Belföld

Belehalt a fejsérüléseibe a Kaposvár belvárosában leütött fiatal

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Halált okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal a 17 éves férfival és öt társával szemben, akik buszmegállót rongáltak, rátörtek egy családra otthonukban, továbbá a fiatalkorú úgy leütött egy ismerőséért kiálló fiatalt, hogy pár nappal később meghalt,

A fiatalkorú tavaly januárban szétvert egy kaposvári buszmegállót az apjával és az egyik ismerősével ittasan, a rongálási kár 124 ezer forint volt. A 17 éves fiatalember tavaly nyáron rárontott a társaival, rokonaival a volt barátnője családjára, mert találkozni akart az exével, aki miatta menekült el otthonról. Hárman a családfőt verték ketten pedig az ajtónál állva megakadályozták,  hogy a házban lévő felnőttek és gyerekek kijussanak, valamint telefonáljanak a rendőrségre.

ugyeszseg.hu

A 17 éves fiatal pár nappal később Kaposvár belvárosában italozott az ismerőseivel, majd az éjszakai órákban tiszteletlen megjegyzést tett egy utcán tartózkodó másik társaságban lévő lányra. A lány barátnője szóváltásba került a vádlottal, ezért a későbbi áldozat közéjük lépett és megpróbálta arrébb tolni a kötekedő kamaszt.

Az ittas kamasz ekkor bal kézzel, közepes erővel állon vágta a fiatal férfit, aki ettől hátra esett, beverte a fejét a kőbe és elvesztette eszméletét. A megvert fiatal másnap otthon rosszul lett,ezért  az édesanyja által kihívott mentő szállította kórházba, ahol állapota miatt koponyaműtétet kellett végrehajtani.  A műtét után fellépő szövődmények következtében a segítőkész fiatalember pár nappal később meghalt.

A főügyészség fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést kért a 17 éves kamaszra, valamint további két társára ugyancsak végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott arra az esetre, ha mindent beismernek az előkészületi ülésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik