Belföld

Tiborcz István volt üzlettársának cége újítja fel a Helikon Hotelt, amire Tiborcz volt üzlettársának korábbi cége kapott milliárdokat

Google Street View
Google Street View

Tökéletes NER-körforgás látszik megvalósulni Keszthelyen, derül az Mfor.hu cikkéből. Nagy Bálint, keszthely fideszes polgármestere márciusban jelentette be, hogy elkezdődött a Helikon Hotel felújítása: az elavult, használaton kívüli épületet négycsillagos hotellé alakítják át. A beruházást a győri West Hungária Bau Kft. (WHB) végzi, amelynek tulajdonosa Paár Attila, aki Tiborcz István, a kormányfő vejének üzlettársaként lett ismert. Sőt: ma is van közös cégük, a BPA116 Vagyonkezelő Kft..

A Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Kisfaludy-pályázatokon a Helikon Hotel megújítására 3,9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a Pannon Tessera Hospitalis Zrt. nevű győri cég. Az ikonikus szálloda tulajdonosa a Pannon Tessera, amely jelenleg a BPTX Adótanácsadó Bt.-n keresztül Boda Gábor többségi tulajdonában van, de 2018 elején még a szintén Paár Attilához tartozó WHB Vagyonkezelő Kft. rendelkezett 50 százalékot meghaladó részesedéssel a cégben. A lap szerint tehát alapvetően annyi történt, hogy

Paár Attila volt cége megbízta Paár Attila jelenlegi cégét, hogy a kormányzati MTÜ-től kapott 3,9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást is felhasználva újítsa fel a keszthelyi szállodát. 

A szállodát a bezárás és a felújítás előtt a Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels üzemeltette.

A bodajki kastélynál nagyon hasonló utat járt be a közpénz, erről bővebben itt olvashat:

Kapcsolódó
Tiborczék bagóért megvették, a jó ismerősök meg közpénzzel újíthatják fel a bodajki kastélyt
Körön belül adták kézről kézre a kastélyt, hogy végül a 3 milliárd forintos felújítási pénzt is "házon belül" tartsák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik