Kultúra

Az új Bozsik Stadion is kap egy darabot a NER kedvenc faszobrászától

Szőke Gábor Miklós a Ferencváros, az Atlanta Falcons, és Szeged után Kispestnek is álmodott egy óriást.

A ferencvárosi sas, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia fekete párduca, illetve az atlantai sólyom után rövidesen egy kispesti oroszlánnal gyarapszik az elmúlt években, némi hátszéllel a NER egyik kedvenc, évről évre egyre izzadtságszagúbb szobrásza, Szőke Gábor Miklós stadionok elé állított szobrainak sora – vette észre a Csak a Kispest! blog, aminek szerzője a már jórészt készen álló sportlétesítmény előtt letakart szobor talapzatát Szőke Instagram-oldalán, illetve oroszlánalakjának képét pedig egy kommentben fedezte fel.

Fotó: Csak a Kispest!

A talapzat színe a fotó tanúsága szerint fekete, az oroszlán pedig az oldal szerkesztőinek tippje szerint aranyszínű lesz, hiszen a Budapest Honvéd FC címerében korábban egy ilyen állatlaak szerepelt, sőt, a Honvéd TV M4Sport-on futó műsora is Aranyoroszlánok címen fut.

Fotó: Csak a Kispest!

Az első tervekkel ellentétben nem öt, hanem 11,7 milliárdos keretből a megvalósulás felé indult új Bozsik Stadion projektje egyébként június végén kapott újabb 6,6 milliárdot, kivitelezését egyébként jól bejáratott kormányközeli építőipari vállalatok végzik: a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal többször üzletelt Paár Attila cége, a West Hungária Bau Kft. (WHB), a Felcsúton is telephellyel rendelkező, a település futballcsapatához több szálon is kötődő Pharos, illetve a Mészáros Lőrinc érdekeltségei közé tartozó ZÁÉV.

A művészi fejlődés, vagy épp bármiféle változás halvány jelét sem mutató Szőke Gábor Miklós karrierjének fontosabb állomásairól, Garancsi István Market Zrt-jéhez kötődő évtizedes viszonyáról, illetve a Magyar Nemzeti Bankkal való újkeletű kapcsolatáról korábban hosszú cikkben emlékeztünk meg, amiben hirtelen sikerének okait is megpróbáltuk feltárni.

A szobrász, aki egy halom lécből épített magának NER-karriert
Szőke Gábor Miklós pillanatok alatt vált a magyar művészvilág egyik legtöbbet foglalkoztatott alakjává, aki falécekből, majd fémlapokból készített munkáival tűnik fel úton-útfélen. De mi a titka?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik