Belföld

Rákay Philip: A Fidesz a legkevésbé előnyös arcát mutatva is ezerszer különb, mint a szörnykoalíció

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Magyar Nemzetnek adott interjút a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntetett Rákay Philip. A kommunikációs szakember karrierjét egy zenei televíziónál kezdte, 2002-ben ő volt a Hír TV egyik alapítója, 2011-ben az M1 intendánsának nevezték ki. Rákay több fideszes rendezvényen is konferansziéként vett részt, az utóbbi időben pedig a Megafon Központban oktat kormánypárti fiatalokat.

Rákay a beszélgetésben elmondta: a magam ura, kizárólag a benne megszólaló lelkiismereti hang irányítja, „nem pedig bárhonnan érkező direktívák”. A Facebookon neki címzett „napi fenyegetések” mellett visszatérő elem szavai szerint, hogy „biztos van az a pénz, amennyiért Orbán Viktor szekerét tolom”.

Szánalmas, hogy a túloldalon valószínűleg el sem tudják képzelni: van, ami és aki pénzért sem megvehető. Amikor 2002-ben kiálltam a színpadra a Kossuth téren, egy felívelő médiakarriert, rengeteg lehetőséget kockáztattam, mégis odaálltam egy számomra hitbéli, ám akkor szinte elveszettnek tűnt ügy mellé. Ki is rúgtak mindenhonnan

– fogalmazott. Arra a kérdésre, hogy miért most érezte úgy, hogy újra bele kell vetnie magát a politizálásba, azt felelte: nem bírta tétlenül nézni, „ahogy a reformkommunisták megint újracsomagolják magukat, s összebútoroznak a reformnácikkal meg az újrafogalmazott szélsőliberálisokkal”. Az egyetlen kötőanyaguk pedig csupán annyi, hogy Orbán Viktor megbukjon, tette hozzá.

Kapcsolódó
Rákay Philip szerezte meg a Balaton-part híres történelmi villáját
Ranolder János néhai veszprémi püspök badacsonytomaji nyaralója nemrég még Tiborcz István érdekeltségébe tartozott.

Rákay Philip arról is beszélt, hogy szerinte ma az a legfontosabb kérdés, hogy meg tudunk-e maradni Európa közepén? A migrációval kapcsolatban úgy fogalmaz: ha egyszer kiengedjük ezt a szellemet a palackból, visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el.

Ez a lényegi kérdés, nem pedig a politikai bulvár kategóriába tartozó, sokszor felhánytorgatott jachtozások. Szerintem a Fidesz a legkevésbé előnyös arcát mutatva is ezerszer különb, mint a szörnykoalíció a másik oldalon, akik bármikor képesek el- és kiárulni az országot idegen érdekeket szolgálva

– hangzott el a beszélgetésben.

Tavaly nyáron a milliárdos közbeszerzéseket elnyerő Szíjj László tulajdonában lévő luxusjachton fotózták le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, miközben Facebook-oldala szerint irodában egyeztetett a fehérorosz helyzetről. Korábban luxusjachtozáson kapták Mészáros Lőrincet, Homolya Róbert MÁV-vezért, illetve Kovács Ernőt, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottját is.

Kapcsolódó
Szíjj László luxusjachtja olyan, mint a NER szakszervezeti üdülője
A tiszakécskei vállalkozó néhány év alatt lett Magyarország egyik leggazdagabb embere, története elválaszthatatlan Mészáros Lőrincétől. És a jelek szerint vagyonán is osztoznia kell a NER-elittel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik