Belföld

Átlátszó: Ugyanazzal a magángéppel utazgat Mészáros lánya és Orbán

Ugyanazzal az osztrák lajstromszámú magánrepülővel utazott a nyáron Orbán Viktor miniszterelnök, Mészáros Lőrinc lánya, Beatrix, illetve a ZTE tulajdonosa, Végh Gábor írja az Átlátszó.

Az OE-LEM lajstromszámű magánrepülő 17 milliárdba kerül és bár a gép az osztrák léginyilvántartásban szerepel, szinte állandóan a budapesti repülőtéren parkol. Ahogy arról a 24.hu-n is beszámoltunk, ezzel a Mészáros Lőrinc társaságához köthető géppel utazott július végén Orbán Viktor Bulgáriába, ahol a MOL Vidi a Ludogorec ellen játszott BL-meccset. Az Átlátszó lefotózta, ahogy a miniszterelnök nem sokkal éjfél előtt tért vissza Ferihegyre.

A gép június 21-én Nyizsnij Novgorodba repült, ahol az Argentína-Horvátország csoportmeccset játszották a foci vb-n, július 15-én pedig Moszkvába, a vb-döntő napján. A meccset Orbán Viktor a helyszínen tekintette meg.

A luxusrepülő augusztusban Rijekában és Malagán is járt, a Malagáról való visszatérése után az oknyomozó portál fotót készített arról, ahogy a ferihegyi repülőtért kisgépes termináljának ajtaján egy kisebb társasággal kilép Mészáros Beatrix, valamint Végh Gábor, a ZTE tulajdonosa. Végh cége, a Pharos ’85 Kft. többek között focipályákat épített a Puskás Akadémiának.

Az Átlátszó összesítése szerint a magánrepülő az elmúlt hónapokban Horvátországon kívül járt Lisszabonban, Krétán, Máltán, Milánóban, Münchenben, Prágában, Szicíliában, és Portugáliában is.

Az Átlátszó egy luxusjacht útját is lekövette az Adriai-tengeren. Még júliusban megírtuk, hogy az olaszországi Porto di Ischia-i kikötőben, egy Lady M típusú jacht fedélzetén pihent Mészáros Lőrinc, Felcsút volt polgármestere. A hírportál szerint a luxusjacht és a fent említett magánrepülő többször is ugyanazon a helyen tartózkodott, például Bariban, Splitben, Rijekában és Velencében. Az oknyomozó portál drónfelvételt is készített a hajóról, valamint lefotózták, hogy a jachton tartózkodik Szíjj László, Mészáros Lőrinc üzlettársa, Homolya Róbert MÁV-vezér, illetve Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök, Mészáros Beatrix, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. ügyvezető igazgatója, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester (b-j) átvágja a nemzetiszínű szalagot a kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik