Belföld

Gulyás Gergely: Érdemes egy ilyen egészségügyben dolgozni

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI
Minden feltétel adott ahhoz, hogy az orvosok és az ápolók ebben a rendkívüli helyzetben szolgálatot teljesítsenek – mondta a kormányinfón a miniszter.

A csütörtöki kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely az eddigi legszigorúbb korlátozási intézkedéseket, amelyekről bővebben itt lehet olvasni:

Kapcsolódó
Két hétre lezár az ország
Az eddigi legszigorúbb korlátozást vezették be.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a bejelentés után röviden beszélt a március 1-jén életbe lépett egészségügyi törvényről is, amely miatt hétfőn több mint 5500 egészségügyi dolgozó nem írta alá új munkaszerződését. A tárcavezető ezzel kapcsolatban azt mondta, ősszel az országgyűlés egyhangúlag fogadta el a törvényt, és most az egészségügyi dolgozók is szinte egyhangúlag fogadták el azt: 96,3 százaléka írta alá az új jogviszony létesítéséhez szükséges szerződést.

Ez azt mutatja, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy új körülmények között, lényegesen megemelt fizetés mellett az orvosok, és folyamatosan emelkedő fizetés mellett az ápolók is ebben a rendkívüli helyzetben szolgálatot teljesítsenek

– fogalmazott Gulyás Gergely, aki köszönetet mondott azoknak, akik a magyar egészségügyet választották, és ilyen jelentős számban gondolták úgy, hogy érdemes a magyar egészségügyet választani.

Érdemes támogatni az új szabályokat, amelyek megszüntetik a hálapénzt az egészségügyben. Érdemes ilyen körülmények között a járványhelyzetre való tekintettel és a védekezés szempontjait is figyelembe véve egy átalakuló egészségügyben dolgozni

– fogalmazott Gulyás Gergely.

Kapcsolódó
boncmester
Távozó egészségügyi dolgozó: Számomra a magyarországi élet befejeződött, hiszen szeretnék a szakmában maradni
Az elmúlt napokban nagyjából ötezer dolgozó távozott az egészségügyből az új jogállási törvényben előírt szerződések miatt. Három olyan dolgozóval beszélgettünk, aki nem írta alá az új megállapodást. Van, aki hajlandó lenne visszatérni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik