Belföld

Felfüggesztettet kértek egy kirúgott volt rendőr főtisztre, mert megalázta és zaklatta a feleségét

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Zaklatás, folytatólagosan elkövetett kapcsolati erőszak és magánlaksértés miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy volt rendőr ellen, mert folyamatosan fenyegette és zaklatta a feleségét.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy 1 év 6 hónap börtönt kértek a férfire, három év próbaidőre felfüggesztve arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Az ügyészség emellett arra is indítványt tett, hogy a bíróság rendelje el pártfogó felügyeletét, és magatartási szabályként írja elő, hogy a vádlott vesse alá magát az alkoholfüggőségét gyógyító kezelésnek, s rendszeresen jelenjen meg a pszichiátriai szakrendelésen.

A történet lényege az, hogy az italozó életmódot folytató 48 éves szabolcsi férfi rendszeresen szidalmazta feleségét, megalázó megjegyzésekkel illette, megfélemlítésül pedig folyamatosan éreztette vele a testi erőfölényét. Bántalmazta és olyan is előfordult, hogy egy pénzügyi vita során a falnak szorította és megragadta a nyakát.

A férfi tavaly március végén erőszakkal akarta kivenni – az általa korábban már megrongált – a telefont felesége kezéből, majd kergetni kezdte az udvaron, hogy megszerezze a közös bankszámlához tartozó bankkártyát is. Az asszony munkahelyi laptopját pedig eldobta.A nő ezt követően a fiához költözött, de a férje ezután is fenyegette, közölte, hogy rájuk gyújtja a házat és a feleségét a hajánál fogva húzza haza.

A férfit felszólították, hogy tartsa magát távol az ingatlantól, de hiába. Az egyik tavaly júliusi napon autóval megjelent a fia családi házánál és a lakattal lezárt lemezkaput a gépkocsival betörte, majd behajtott az udvarra és a járműből kiszállva a felesége ajtaján kezdett dörömbölni. A cselekmény után a volt főtiszt ismételten felhívta a nőt telefonon és azzal fenyegette meg, hogy másnap baltával és tehergépkocsival fog visszamenni.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a feljelentés után gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt és elrendelte őrizetbe vételét. A rendőr beismerte a tettét a kihallgatása során. Az ügyészség indítványa alapján letartóztatták, később bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt, jelenleg pedig  szabadlábon védekezik. Az elkövető hivatásos szolgálati jogviszonyát a rendőrség méltatlanság miatt időközben megszüntette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik