Belföld

Kaszával támadt a rendőrökre egy öngyilkossággal fenyegetőző férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt folytatott nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy büntetett előéletű, szabolcsi férfi ellen. Tavaly novemberben a férfi egyik hozzátartozója értesítette a rendőröket arról, hogy az agresszív rokona öngyilkossággal fenyegetőzik.

A 27 éves ittas férfi kiabálva több alkalommal is megöléssel fenyegette a kiérkező rendőröket, miközben különböző tárgyakat vett magához a ház udvarán. A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy fejezze be az agresszív magatartást, ő azonban ennek nem tett eleget, és egy 1,5 méter hosszúságú fahusánggal, később pedig egy kaszával fenyegette az egyenruhásokat.

A rendőrök ekkor elővették szolgálati maroklőfegyverüket, de a férfi a fegyverhasználatra vonatkozó ismételt figyelmeztetést követően dobta csak el a kaszát. A rendőrök ezt követően testi kényszer alkalmazásával megbilincselték őt, aki továbbra is ellenállt, és lábon rúgta az egyik rendőrt.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hat év börtönt kért a felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal és könnyű testi sértéssel vádolt férfire azzal, hogy a korábban kiszabott nyolc hónap börtön fokozatú szabadságvesztés végrehajtását is rendeljék el vele szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik