Belföld

Videón, ahogy lelövéssel fenyegeti a kutyáját sétáltató férfit egy vadász

Facebook
Facebook

Bejárta az internetet egy videó, amin az látszik, hogy egy férfi azzal fenyeget egy kutyáját sétáltató férfit, hogy agyonlövi őt és a kutyáját is, ha nem köti ki az ebet. A medgyespusztai B. József saját maga töltötte fel a fenyegetésről készült videót a Facebookra.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a 46 éves férfi feljelentést tett a történtek után. B. József a rendőröknek azt mondta, hogy kedden kora délután a Nagykónyi-Medgyespuszta mögötti szántóföldön sétált a kutyájával, amikor a másik férfi ordítozni kezdett vele, hogy hagyja el a területet, miközben többször is a levegőbe lőtt.

 

A férfi a 444.hu-nak az esettel kapcsolatban azt mondta, hogy többféle kutyát tart, és a fenyegetőző férfi állításaival szemben soha életében nem vadászott. Elmondása szerint többször is szokott kutyát sétáltatni arrafelé, de eddig még egyszer sem került összetűzésbe a vadászokkal. Állítása szerint azt akarta elérni a rá támadó férfi, hogy kösse ki egy fához a kutyáját, hogy lelőhesse.

A tamási rendőrök rövid időn belül azonosították a felvételen szereplő személyt, egy 46 éves iregszemcsei lakost. Kiderült, hogy a férfi hivatásos vadászként dolgozik az egyik vadásztársaságnál. A férfit kényszerítés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Értesüléseink szerint a vadász nem ismerte be a bűnösségét a kihallgatása során.

A nyomozók házkutatást is tartottak a vadásznál, lefoglaltak tőle egy golyós- és egy sörétes lőfegyvert, valamint a hozzájuk tartozó lőszereket is, melyeket a hivatásos vadász igazolvánnyal rendelkező férfi engedéllyel tartott. A rendőrök azonnal bevonták a vadász fegyvertartási engedélyét is. A Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy további bűncselekmények vagy szabályszegések is megvalósultak-e.

Olvasói sztorik