Belföld

Börtönt kapott a fodrászatban verekedő kaposvári tolvaj – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Lopás és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt állította bíróság elé a Kaposvári Járási Ügyészség azt a 20 éves helyi férfit, aki egy fodrász szalonból akart lopni, majd amikor tetten érték, erőszakkal hagyta el a helyszínt.

A többszörösen büntetett előéletű férfit legutóbb idén januárban állították bíróság egy kaposvári üzletben elkövetett lopás miatt, amit a boltban felszerelt biztonsági kamera rögzített. A férfit ekkor nyolc hónap fogházra ítélte a bíróság, de nem rendelték el a letartóztatását.

A férfit ez sem tartotta vissza attól, hogy február első napjaiban besurranjon egy Kaposvár belvárosában található fodrász szalonba, és onnan két mobiltelefont, és készpénzt próbáljon meg kilopni egy női táskából közel 150 ezer forint értékben. Biztonsági kamera helyett azonban most az egyik vendég vette észre a férfi cselekményét, akit a fodrászat tulajdonosa vissza akart tartani a rendőrök kiérkezéséig.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a tolvaj megpróbálta elkerülni a felelősségre vonást, ezért az ajtóban dulakodni kezdett a tulajjal, akinek megkarmolta a kézfejét, illetőleg ráütött a könyökére is. A bántalmazás miatt a tulajdonos kénytelen volt elengedni a bejárati ajtót, így a férfi ki tudott menekülni a fodrászatból, azonban a kaposvári rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták.

A Kaposvári Járásbíróság egyetértett az ügyészség indítványával és 1 év 2 hónap végrehajtandó börtönre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte az elkövetőt, majd az ügyész indítványára elrendelte a letartóztatását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik