Belföld

Volt olyan főosztályvezető, aki hétmilliós jutalmat kapott karácsonyra a budapesti városházán

Van olyan városházi főosztályvezető, aki több mint hétmillió forint jutalmat kapott múlt év végén, írja a Magyar Nemzet a lista alapján, amelyet a főváros hozott nyilvánosságra.

A listán nem szerepelnek nevek, csak beosztások, de az látszik, hogy az egyik főosztályvezető bruttó 7 225 000 forintos jutalmat kapott a 850 ezer forintos bruttó fizetése mellé. Egy vezető főtanácsos 4 252 000 forintos jutalmat kapott a 365 000 forintos fizetése mellé. Egy főelőadó pedig 3 150 000 forintot kapott a havi bruttó 350 ezer forintos fizetése mellé.

A listán szerepel még jópár bruttó egymillió forint körüli jutalom, de a többi összeg ennél jóval kisebb.

Közben a városháza is reagált a cikkre a Facebookon. Azt írták, nem jutalomról van szó, és az előző városvezetés döntött róla.

A Magyar Nemzet mai cikkével kapcsolatban annyit szeretnénk közölni, hogy a kiemelt három összeg nem karácsonyi jutalom, hanem az előző városvezetés által kinevezett tisztségviselők távozásával összefüggő tavalyi kifizetések, vagyis a közös megegyezések tárgyaként kifizetett megváltások. Az előző városvezetés által kinevezett tisztségviselők megváltásával kapcsolatosan pedig nincs semmi titokzatosság, egyszerűen az adatvédelmi szabályok és a személyiségi jogok betartása miatt nem közölhetjük a részleteket.

írják a Facebookon.

Korábban megírtuk, hogy nagyjából harmincmillió forint értékben osztottak ki jutalmakat Budapesten év végén.

Nagyjából egyhavi fizetésnek megfelelő, bruttó 811 ezer forintos jutalmat kapott a párbeszédes Jávor Benedek, a főváros brüsszeli képviseletének vezetője.

A fővárosi önkormányzat főjegyzője által a lap számára átadott jutalmazási listából kiderül, hogy bruttó egymillió feletti jutalmat kapott még Karácsony Gergely kabinetvezetője, Balogh Samu és Gy. Németh Erzsébet (DK) főpolgármester-helyettes egyik közvetlen munkatársa, Keszthelyi Dorottya is, mindkettőjüket 1,2 millió forint körüli összeggel jutalmazta a baloldali városvezetés, ez szintén egyhavi fizetésüknek felel meg.

A kiemelt jutalmazottak között szerepel Rényi Ádám kommunikációs igazgató – 811 ezer forintos tétellel –, valamint A Város Mindenkié csoport szegényeket védő aktivistája, Misetics Bálint, aki a főpolgármester lakhatási és szociális főtanácsadója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik