Közélet

29 millió forint jutalmat osztottak szét a budapesti tanácsadók között

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Ngyjából harmincmillió forint értékben osztottak ki jutalmakat Budapesten a városházi tanácsadóknak, politikai bizalmasoknak, írja a Magyar Nemzet.

A lap cikke szerint nagyjából egyhavi fizetésnek megfelelő, 811 ezer forintos jutalmat kapott a párbeszédes Jávor Benedek, a főváros brüsszeli képviseletének vezetője.

A fővárosi önkormányzat főjegyzője által a lap számára átadott jutalmazási listából kiderül, hogy egymillió feletti jutalmat kapott még Karácsony Gergely kabinetvezetője, Balogh Samu és Gy. Németh Erzsébet (DK) főpolgármester-helyettes egyik közvetlen munkatársa, Keszthelyi Dorottya is, mindkettőjüket 1,2 millió forint körüli összeggel jutalmazta a baloldali városvezetés, ez szintén egyhavi fizetésüknek felel meg.

A kiemelt jutalmazottak között szerepel Rényi Ádám kommunikációs igazgató – 811 ezer forintos tétellel –, valamint A Város Mindenkié csoport szegényeket védő aktivistája, Misetics Bálint, aki a főpolgármester lakhatási és szociális főtanácsadója.

Karácsony Gergely összesen huszonkilenc millió forintot fizetett ki jutalmakra a városvezetők mellett dolgozó munkatársaknak..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik