Belföld

Polgármesterjelölt is volt Varga Judit férje Balatonhenyén

Szigetváry Zsolt/MTI
Szigetváry Zsolt/MTI

A 2019-es választások előtt alig egy hónappal függetlenként jelentkezett be Balatonhenyén a megméretésre Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója, Varga Judit igazságügyi miniszter férje, de egy hét alatt rá kellett jönnie, hogy a Fidesz által szigorított összeférhetetlenségi szabályok miatt az állami megbízatásával nem fér össze a helyi politizálás, így a korábban lakhelyeként elképzelt falu vezetése helyett mégis a négymilliós fizetést választotta – írta meg a Hvg.hu.

Varga és férje 2013-ban egy 2144 négyzetméteres telket vásárolt Balatonhenyén. 2014-ig még két másik területet (kivett, beépítetlen terület) is vettek közösen, ami összesen közel 16 ezer négyzetméter. A háromgyermekes házaspár a balatonhenyei ingatlanra a tulajdoni lap tanúsága szerint családi otthonteremtési kedvezményt igényelt az UniCredit bankon keresztül a magyar államtól. A csokot nyaralóra nem lehet igénybe venni. A vagyonnyilatkozat szerint Vargáék balatonhenyei háza nem is nyaraló, hanem családi ház.

Kapcsolódó

A hír megjelenése után az Igazságügyi Minisztérium az RTL Híradó kérdésére közölte: visszafizeti a tízmilliós CSOK-támogatást az igazságügyi miniszter, ha a jogszabályban előírt határidőre sem költözik be családjával a Balatonhenyén épített 195 négyzetméteres házukba. A tárca azt is közölte, hogy a korábban Brüsszelben dolgozó miniszter és a szintén ott foglalkoztatott férje azt tervezte, megbízatásuk lejárta után Balatonhenyére költöznek, viszont mindketten munkát kaptak Budapesten, ezért a CSOK-támogatást folyósító banktól kérték, hogy öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük

Ajánlott videó

Olvasói sztorik