Közélet

Varga Juditék csokkal újították fel 195 négyzetméteres balatonhenyei házukat, ami nem nyaraló

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

A Telex.hu vette alaposabban is szemügyre azt a balatonhenyei, 195 négyzetméteres házat, amely Varga Judit igazságügyi miniszter vagyonnyilatkozatában is szerepel. A medencés épület a Szép Házak magazin 2019-es számában is szerepelt, belső berendezéséről itt talál képeket. Szép képek láthatók a ház udvaráról és az impozáns medencéről a házat felújító építész honlapján is.

Varga a 2144 négyzetméteres telket 2013-ban vette férjével, Magyar Péterrel fele-fele arányban. 2014-ig még két másik területet (kivett, beépítetlen terület) is vettek közösen Balatonhenyén, ami összesen közel 16 ezer négyzetméter. A háromgyermekes házaspár a balatonhenyei ingatlanra a tulajdoni lap tanúsága szerint családi otthonteremtési kedvezményt igényelt az UniCredit bankon keresztül a magyar államtól. 2017 júliusában a bejegyzést még elutasították, de végül 2017 októberében sikerült bejegyeztetni az akkor már 10 millió forintos támogatást.

A csokot nyaralóra nem lehet igénybe venni. A vagyonnyilatkozat szerint Vargáék balatonhenyei háza nem is nyaraló, hanem családi ház.

A miniszter és férje vagyoni helyzete azért került ismét a figyelem középpontjába, mert a Blikk megírta, hogy Varga Judit és férje több budai lakást és egy garázst vett egy társasházban közel 200 millió forintért.

Kapcsolódó
Varga Judit igazságügyi miniszter és férje 200 millió forintért vásároltak ingatlanokat
A XII. kerületben vásároltak be, amihez 192 millió forint hitelt vettek fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik