Belföld koronavírus

A Fidesz nem vesz részt a járvány elleni védekezés miatti rendkívüli ülésen

MTI/Kovács Attila
MTI/Kovács Attila

Múlt kedden a koronavírus-járvány kezelését célzó, az ellenzéki pártok szerint elégtelen kormányzati intézkedések megvitatása miatt az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte az öt ellenzéki parlamenti frakció és a parlamenten kívüli Momentum kedden.

A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum február elsejére javasolja összehívni a parlament ülését; a szükséges aláírásokat már korábban benyújtották a házelnöknek.

A Fidesz-frakció az ülés napján délelőtt közölte az MTI-vel, hogy nem vesznek részt az ülésen, bár ez korábban is sejthető volt. A magyarázat így szól:

A baloldal által kezdeményezett parlamenti ülés csak egy politikai blöff, egy újabb eszköz arra, hogy a járvány elleni védekezést támadják

– írja a kormánypárti képviselőcsoport.

A Fidesz szerint az ellenzék: sértegeti az egészségügyi dolgozókat, nem hallatja a hangját „a megbukott brüsszeli vakcinabeszerzés ügyében”, továbbá nem hívják vissza a az MSZP-s „kamuvideós” Korózs Lajost a Népjóléti Bizottság éléről.

„Inkább azt kellene kivizsgálniuk, hogyan fordulhatott elő, hogy a baloldal gyöngyösi polgármestere soron kívül adatta be magának és feleségének a koronavírus elleni védőoltást” – javasolja a Fidesz az ellenzéknek, hogy mivel töltse az időt a védekezésért felelős kormány ellenőrzése helyett, ami egyébként a parlament dolga az Alaptörvény szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik