Belföld

Bepasizott, majd magára hagyta a kislányait egy tatai nő, elítélték

Egy év börtönre ítélte a Tatai Járási bíróság azt a tatai nőt, aki magára hagyta a kislányait, miután összejött egy férfival. A bíróság a büntetés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette, és elrendelte a nő pártfogó felügyeletét.

Az anya 2013 óta egyedül nevelte tizenöt és tizennégy éves lányait. Nem segített nekik a leckében, az iskolával nem tartotta a kapcsolatot, és a szülői értekezletekre sem járt be. Ráhagyó nevelési módszerének következtében a lányok kerülték az iskolát.

A nő 2018 februárjában beleszeretett egy csornai férfiba, majd egy hónappal később hozzá is költözött, a két kislányát pedig egyedül hagyta tatai otthonukban. Az anya távozását követően a két kislány már egyáltalán nem járt iskolába. A lányokat a nagykorú nővérük nevelte tovább.

A lányok többször kérlelték az anyjukat, hogy térjen vissza hozzájuk, azonban a nő egy idő után teljesen elérhetetlenné vált. A kislányok ezért április elején gyermekotthonba kerültek. Az asszony viselkedése mindkét kiskorúnál érzelmi és erkölcsi sérülést eredményezett. A bíróság jogerősen felfüggesztettre ítélte a nőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik