Belföld

„Sokat veszekedtünk, de nem bántottam” – védekezett a párját nadrágszíjjal félholtra verő férfi

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal az úri férfival szemben, aki úgy megverte egyik alkalommal az élettársát, hogy több bordája és az orrcsontja is eltört.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, a férfi elismerte, hogy sokat veszekedett a párjával, de azt tagadta, hogy megverte az élettársát.

A férfi féltékeny lett a párjára és emiatt többször is bántalmazta 2018-ban. Ebben az időszakban veszítette el a munkáját is, és azért is a nőt hibáztatta, így ez is okot szolgáltatott neki arra, hogy ököllel verje a nőt.

A rossz anyagi helyzetük miatt  a férfi rávette a nőt arra, hogy az ismerőseikhez járjon el pénzt kérni. Amennyiben azonban nem hozott haza megfelelő összeget, újfent megverte. A nő félelmében titkolta a bántalmazásokat, és orvoshoz sem ment el azok miatt. Egy jó két évvel ezelőtti novemberi napon az elkövető ismét dühbe gurult, pofozni kezdte a nőt, majd egy nadrágszíjjal ütlegelte hátát és combját, valamint ököllel is több alkalommal arcon ütötte.

Pár nappal később a férfi ismét elküldte pénzt kérni a nőt, aki azonban az előző bántalmazásból elszenvedett sérülései miatt elment az orvosi ügyeletre. Az ellátása során megállapították, hogy többek között az orrcsontja, szemüregcsontja és több bordája is eltört, valamint a fején, hasfalán, combján, csípőjén több zúzódás is keletkezett. A bordatörések miatt a légzési funkcióinak súlyos veszélyeztetése állt fent, amely miatt közvetett életveszélyes állapotba került.

A Pest Megyei Főügyészség felfüggesztett börtönt kért az életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt férfira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik