Belföld

Tizennégy év fegyházat kértek a nyíregyházi apagyilkosra

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azzal a 23 éves nyíregyházi férfival szemben, aki egy évvel ezelőtt egy ruhafogassal fojtogatta, majd mellkason szúrta az édesapját az otthonában.

A fiatal édesapja befogadott egy helyi családot a nyíregyházi családi házába, akik az emeleti részen laktak. A fiúnak megtetszett a család 15 éves lánya, akihez közeledni próbált, de kapcsolat nem alakult ki közöttük. 2019 november 6-án éjjel a fiú ittasan és bódító hatású gyógyszerek bevétele után érkezett meg az édesapjához, ahol az emeleten találta a lány alvó bátyját.

A férfit lerántotta a szőnyegre, és közben megöléssel fenyegette, mert úgy gondolta, hogy felelős azért, hogy a húgával nem sikerült közelebbi viszonyba kerülnie. Fojtogatta a lány bátyját, majd ököllel többször is megütötte. A dulakodásra a földszintről feljött a fiú édesapja azért, hogy a további bántalmazást megakadályozza.

A fiú ekkor az apjára támadt, megöléssel fenyegette, levitte a földre, majd a mellkasára ült és többször is megütötte. Magához vett egy fémből készült ruhafogast, amit a földön fekvő édesapja nyakához szorított. A családtagok közbeavatkozására hagyta abba a bántalmazást.

Kis idő elteltével a fiú és az édesapja lementek a földszintre, ahol a fiú magához vett két konyhakést is, melyek közül egy 20 cm pengehosszúságúval közepes erővel mellkason szúrta az apját. A fiú ezt követően Kótajba hajtott kocsival, ahol a rendőrök egy órán belül elfogták. A fiú édesapja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban meghalt.

Az ügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetéssel vádolja a letartóztatásban lévő férfit. Az ügyészség 14 év fegyházat, és 10 év közügyektől eltiltást kért a férfira, ha már az előkészületi ülésen mindent beismer és nem kéri a tárgyalás megtartását

Ajánlott videó

Olvasói sztorik