Belföld

Felfüggesztettet kapott a börtönből kijövő riválisát hasba szúró férfi

Felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen a Balassagyarmati Törvényszék azt a férfit, aki saját házában hasba szúrta az élettársa frissen szabadult férjét. Az elkövető egy olyan nővel létesített élettársi kapcsolatot 2019-ben, akinek a férje jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte.

A férj a szabadulását követően meglátogatta őket a salgótarjáni otthonukban, ahol hármasban italoztak és beszélgettek. Éjfél körül a házigazda felszólította a férfit, hogy menjen haza, azonban ő kijelentette, hogy mindaddig nem megy el, amíg erre a felesége nem kéri.

Emiatt vita alakult ki közöttük, melynek során a házigazda ajtót mutatott a látogatónak, amikor a férfi az ajtó irányába indult, a tulaj felkapott egy 19 cm pengéjű kést, és hasba szúrta őt.

A vérző férfi bemenekült a ház egyik szobájába, ahonnan többszöri felszólításra sem jött ki, ezért a házigazda dühében betörte az ajtó üvegét is, mire a férfi kimerészkedett. A támadó és élettársa látta, hogy a megkéselt férfi erősen vérzik , ezért igyekeztek elállítani a vérzést, és segítséget hívtak hozzá.

Bár az elkövető a kés pengéjét teljes egészében beleszúrta a sértett hasába, a férfi a véletlennek köszönhetően csak könnyű sérülést szenvedett. Amennyiben azonban a szúrás merőlegesebben érte volna a testét, akár halálos sérülés is bekövetkezhetett volna.

A Nógrád Megyei Főügyészség tavaly szeptemberében emelt vádat az egyébként büntetlen előéletű férfi ellen. A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi indítványnak megfelelően két év börtönre ítélte a férfit, de a büntetés végrehajtását öt évre felfüggesztették. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik