Belföld

Videón, ahogy lecsapnak a sírrablókra Budapesten

Kriptákba is megpróbált betörni négy férfi, mert úgy tudták, hogy ott ékszerek vannak. A zuglói rendőrök betörésekkel és autófeltörésekkel gyanúsítják a férfiakat.

A kerületi nyomozók egy áruház mélygarázsában elkövetett autófeltörések felderítése során jutottak el a négy gyanúsítottig. Az autófeltörésekre szakosodott banda a nagyobb zsákmány reményében idén ősszel már lakásbetöréssel is próbálkozott a XVIII. kerületben, de a házba nem sikerült bejutniuk.

December 1-jén egy Komárom-Esztergom megyei, nyolc nappal később pedig egy Pest megyei temetőben próbáltak feltörni egy-egy kriptát, mert úgy tudták, hogy az elhunytak mellé ékszereket is temettek. A sírboltok vastag ajtói és falai azonban kifogtak rajtuk.

A rendőrök szerda késő délután a fővárosban fogták el az 58 éves B. Józsefet, a 67 éves M. Gyulát és az 51 éves Sz. Józsefet, akik épp a sikertelen temetőlátogatásból tartottak hazafelé. Negyedik társukat, aki az eljárás adatai szerint a korábbi autófeltörésekben vett részt, csütörtökön fogták el a zuglói rendőrök. A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság lopás, illetve lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a négy férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik