Belföld

Évekig verte és alázta a feleségét a kisgyerekei előtt egy hódmezővásárhelyi férfi

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azzal a helyi férfivel szemben, aki éveken keresztül verte a feleségét, sok esetben a gyerekek szeme láttára.

Az iszákos életmódod folytató férfi heti rendszerességgel kiabált és veszekedett otthonukban a párjával 2016 februárja és 2020 januárja között. Vitáik során rendszeresen méltóságot súlyosan sértő, trágár kifejezésekkel illette a nőt, akit lökdösött, ököllel és tenyérrel is megütött.

Egy alkalommal a hangos éjjeli veszekedésre a gyermekek is felébredtek, és szemtanúi voltak annak, ahogyan édesanyjukat a férfi egy üres borosüveggel fejbe vágta, melynek hatására az asszony feje vérezni kezdett. Egy további vita alkalmával a férfi a földre lökte a nőt, és egy bozótvágó kést szegezett a tarkójához, azt állítva, hogy levágja a fejét.

Máskor féltékenységében azzal fenyegette, hogy meg fogja ölni, el fogja ásni a kertben, illetve felakasztja. Az egyes viták nyomán több esetben is sor került rendőrségi intézkedésre, hol az asszony, hol a testvére, de még a szomszédok is volt, hogy rendőrt hívtak a helyszínre.

A férfi a gyermekeket több alkalommal is alkohollal kínálta meg. Két és fél éves fiával a többi gyerek előtt sörrel koccintott és meg is itták együtt az italt. De olyan is előfordult, hogy egy égő cigarettát adott neki, amibe a kisfiú beleszívott. A rendrakásra pedig még önállóan nem képes kétéves kislányt pedig arcon ütötte, mert nem pakolta el a játékait.

A férfi a vád tárgyává tett cselekményeivel a kiskorúak nevelési, felügyeleti és gondozási feladataiból fakadó kötelezettségét súlyosan megszegte, s ezzel a gyermekek testi, értelmi erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A járási ügyészség kapcsolati erőszakkal, kiskorú veszélyeztetésével és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértéssel és más bűncselekményekkel vádolja az elkövetőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik