Belföld

Az Amerikai Nagykövetség is megszólalt Demeter cikke ügyében

„A budapesti Amerikai Nagykövetség határozottan elítéli a közelmúltban megjelent véleménycikk kijelentéseit, amelyek egyenlőségjelet tesznek a jelenleg Európában zajló viták és a Holokauszt során több millió ember ellen elkövetett rettenetes gyilkosságok közé. A Holokauszt bármiféle relativizálása és minimalizálása kapcsán zéró toleranciát kell gyakorolni” – írja közleményében az USA nagykövetsége.

A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője szombaton az Origón megjelent cikkében a holokauszt-túlélő Soros Györgyöt Adolf Hitlerhez hasonlította, és azt írta, hogy Európa Soros gázkamrája. A vasárnap szerzője által „visszavont” írás komoly felháborodást váltott ki, tiltakoztak a zsidó szervezetek, mások mellett Bajnai Gordon és Karácsony Gergely Demeter leváltását követelte Orbán Viktortól, a Budavári Önkormányzat pedig szerződést bont a PIM-mel.

Kapcsolódó
Heisler András: Biztos, hogy Orbán Viktort félretájékoztatták
A Mazsihisz vezetője szerint a szervezetben egy kisebb csoport akarta elfoglalni a fontosabb pozíciókat, amelynek tagjai azt gondolják, akkor jár jól a hitközség, ha közelebb pozicionálják a kormányhoz. Az ellentéteknek is van azonban egy határa: Demeter Szilárd publicisztikája egy oldalra sorolta a zsidó szervezeteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik