Belföld

Brutális buszjegyáremelést jelentettek be az egyik fideszes megyeszékhelyen

Január 1-jétől komoly mértékben drágul a veszprémi tömegközlekedés.

Porga Gyula, a város fideszes polgármestere a csütörtökön megtartott e-közülésen bejelentette, hogy az önkormányzat cégénél, a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft.-nél áremelést terveznek. Az indítványban az szerepelt, hogy a normál menetjegyek és a kedvezményes bérletek esetében mintegy 30 százalékos lesz az emelés, de egyes jegytípusoknál 50 százalékkal magasabb is lehet az új jegyár.

Az emelésről szóló határozatot az ellenzék ellenszavazatai ellenére a polgármester jóváhagyta. A vészhelyzeti közgyűlés lényegében tájékoztató jellegű, a döntés a polgármester kezében van.

Ez az intézkedés a veszélyhelyzetben különös érzéketlenségre vall, de ettől függetlenül sem szolgálja a közösségi közlekedés nagyobb arányú használatát

– írta Hartmann Ferenc ellenzéki frakcióvezető a Facebook-oldalán.

Hartmann szerint az áremelkedés hatására prognosztizált 2-4 százalékos utasvesztés túl optimistának tűnik. A drasztikus emelés ennél sokkal többeket tántoríthat el attól, hogy helyijáratos buszra szálljanak. Pedig a közlekedési cég létrehozásakor az eredeti cél az volt, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi szolgáltatást, amivel hozzájárulhatnak a város környezeti állapotának javításához.

A veszprémi tömegközlekedés problémáiról egy évvel ezelőtt itt írtunk:

Veszprém fideszes vezetése lila csődtömeget csinált a tömegközlekedésből
Minden terv hibás volt, 600 helyett 1600 millió forintba került a Volán-társaság helyére alapított buszos cég, új járművek beszerzéséről szó sincs, a cél a csőd elkerülése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik