Belföld

Levágták egy kecske fejét Kaposváron, elfogták a tettest

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki pár nappal ezelőtt betört a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület telephelyére, és lemészárolta a menhely Rozi nevű kecskéjét.

A férfi levágta az állat fejét, majd azt magához vette és elmenekült a helyszínről. Az egyesül tagjait nagyon megrázta az eset, és egy őrző-védő céget bíztak meg azzal, hogy napi 24 órában vigyázzanak azokra az állatokra, amik mások számára nem voltak fontosak.

Közösségi oldalukon azt írják, hogy ez olyan nyilvánvaló kegyetlenség, amire semmilyen elfogadható magyarázat nem volt, s ami semmilyen értékrend szerint nem elfogadható. Az egyesület még 400 ezer forintot is felajánlott annak, aki segít kézre keríteni a brutális állatkínzót.

A rendőrök a bejelentést követően haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást, amelynek eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőt. A készenléti rendőrök vasárnap elfogták a bujkáló 28 éves helyi férfit, majd előállították és bűnügyi őrizetbe vették. A kaposvári rendőrök állatkínzás miatt indítottak eljárást ellene.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik