Belföld koronavírus

Orbán Szijjártónak: Azt mondják, hogy ipari mennyiségű vírus van benned

Orbán Viktor online érdeklődött a koronavírusos Szijjártó Péter állapotáról, a beszélgetés egy részletét pedig meg is osztotta a Facebook-oldalán.

A miniszterelnök először is elmondta a külügyminiszternek, hogy leveheti a maszkot, mert interneten nem fertőz, majd közölte vele,

azt mondják, hogy ipari mennyiségű vírus van benned.

Szijjártó erre úgy reagált, a csúcstartók közé tartozik.

Orbán azt mondta a külügyminiszternek, ne menjen vissza még pár napig dolgozni. Mint fogalmazott, kiadott egy határozatot, hogy csak az térhet vissza a kormányba dolgozni, akinek van két negatív tesztje, és eltelt a kettő között 48 óra.

Szijjártó egyébként az állapotával kapcsolatban arról beszélt, mentálisan kicsit megterhelőbb, mint fizikailag. Erre a kormányfő úgy fogalmazott,

nagy szerencséd van, hogy fiatal vagy, mert ha most 60 fölött lennél, akkor lehet, hogy ez elvisz. Innen lehet jól látni, amit mondunk az időseknek, szüleinknek, édesapám most lett 80 éves egy vagy két napja, amit mondunk nekik, azt komolyan kell venni. Hiába élték túl a világháborút, 56-ot, a komcsikat, ez egy olyan betegség, ami elviheti őket.

Orbán azzal zárt, hogy amikor tavasszal megjöttek az első hírek a járványról, elolvasta Albert Camus Pestisét, és azt javasolta Szijjártónak, tegye meg ő is.

Szijjártó Péter múlt hét hétfőn Kambodzsában járt, másnap Thaiföldön lett pozitív a tesztje. Azóta Kambodzsában négy emberről, köztük a magyar nagykövetről is kiderült, hogy koronavírusos, de a thaiföldi hatóságok szerint náluk is a külügyminiszter fertőzött meg egy bangkoki magyar diplomatát, ami Menczer Tamás szerint nem jelenthető ki ilyen biztosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik