Belföld koronavírus

Orbán bejelentése után rombolásba kezdtek a hallgatók a BME kollégiumában

Kedd reggelre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumának több helyiségét is szétverték a hallgatók, írja a Telex.

A lap információi szerint a székeket, ágyakat és matracokat szétdobálták, az egyik szobában pedig kalapáccsal kezdték el kibontani a falat. Utóbbit le is videózták.

A Telex olvasói szerint a hallgatók azután kezdtek rombolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn minden eddiginél szigorúbb járványügyi korlátozásokat jelentett be, melynek értelmében szerdától a felsőoktatás csak online formában működhet és a kollégiumokat be kell zárni.

A BME azt közölte,

a vizsgálat alapján tudunk majd pontos választ adni arra, hogy hányan vettek részt a rongálásban. A rongálásban részt vevő hallgatókat érintő szankciókról a fegyelmi eljárás lefolytatását követően az Egyetem Fegyelmi Bizottsága fog döntést hozni, valamint az üggyel kapcsolatban ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést indít a kollégium üzemeltetéséért felelős cég.

A cikk szerint hétfő éjjel többször is jártak rendőrök az épületben, és a Telex honlapján megjelent videofelvétel alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik