Belföld

Hiába a kijárási korlátozás, nem zárnak be a Manna ABC éjjel-nappali boltjai

A MANNA ABC üzletei Budapest 15 pontján éjjel-nappali nyitva tartással üzemelnek. A november 5. napján hatályba lépő kijárási korlátozás az üzletek nyitva tartását nem érinti, így valamennyi MANNA ABC továbbra is 0-24 óráig várja vevőit – írja közleményében a magyar tulajdonú élelmiszer-kiskereskedelmi hálózat.

Korábban azt írtuk, hogy az Orbán Viktor által kedd kora este bejelentett korlátozási intézkedések miatt bezárhatnak az éjjel-nappali boltok. A Manna ABC azonban közleményében rámutatott:

tapasztalataink szerint az éjszakai vásárlásokat az éjszaka is munkát végző személyek, így többségében egészségügyi dolgozók, rendőrök, mentősök, fizikai munkások, futárok bonyolítják. Tekintettel arra, hogy a november 5. napjától hatályos kijárási korlátozás az élelmiszer üzletek nyitva tartását nem érinti, a vásárlást nem tiltja.

Kihirdették a rendkívüli jogrendet, csütörtöktől érvényes az éjszakai kijárási korlátozás, csak a zenés helyek nem nyithatnak ki
Orbán Viktor kora esti bejelentését követően kevéssel éjfél előtt megjelent a Magyar Közlönyben a veszélyhelyzet – vagyis a rendkívüli jogrend –

Kiemelt kép: Sopronyi Gyula / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik