Belföld

Orbán szegényügyi főtanácsadója 36 ezres bort és 16 ezres francia pezsgőket vett közpénzből

A Demokratikus Koalíció (DK) kiperelte a kormánytól Hegedűs Zsuzsa reprezentációs költéseinek számláit, amikből kiderül, hogy a társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki főtanácsadó a többi között drága italokat is vásárolt, mondta a DK pártigazgatója pénteki, online sajtótájékoztatóján az MTI híre szerint.

Sebián-Petrovszki László arról beszélt, hogy a számlák alapján a főtanácsadó az egyik alkalommal egyetlen üveg borért 35 ezer 990 forintot fizetett „az adófizetők pénzéből”. Emellett négy alkalommal vásárolt francia „luxuspezsgőt”, palackonként 14 ezer 990 forintért — tette hozzá.

Az ellenzéki politikus azt mondta, ha ezt összeadják, akkor A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt létrehozó Hegedűs Zsuzsának majdnem százezer forintra „rúg az italszámlája”.

Százezer forintból ma többtagú, gyermeket nevelő családok próbálnak kijönni havonta, ez az összeg három és félszerese a minimálnyugdíjnak és nyolcszorosa a családi pótléknak, jegyezte meg. Szavai szerint ebből a pénzből több mint 360 kiló kenyeret, 57 kiló virslit vagy 775 darab Túró Rudit lehetne venni, de ezeket a tételeket sok család már nem engedheti meg magának huszadika környékén.

Audi, malac (Array)
Hegedűs Zsuzsa megmagyarázta az Audiját
A malacosztáson a Porsche Hungária által felajánlott autóból szállt ki, amely nem kormányzati jármű.

Frissítünk!

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a hírre reagálva a hvg.hu-val közöte: „a számlákon szereplő alkoholos italok üzleti ajándékok”. Továbbá azt írták: Hegedűs reprezentációs keretét a vendégei fogadásához kapcsolódó fogyasztási cikkekre, valamint az üzleti ajándékokra fordíthatja, azaz nem magáncélra használta a keretet.

Kiemelt kép: Hegedűs Zsuzsa, a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány kuratóriumának elnöke egy malacot fog az alapítvány adományosztásán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Székely községben. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik