Közélet

Felfüggesztett börtönt kapott a miniszterelnöki megbízott korábbi titkára

Közokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és csalással vádolták.

1 év 9 hónap börtönre ítélték, 3 év próbaidőre felfüggesztve Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott volt személyi titkárát, Bogdán Lászlótírja az Index.

Bogdán 2010 és 2014 közt volt Hegedűs jobbkeze, munkáját a Parlament miniszterelnökségi szárnyában végezte. 2016-ban emeltek vádat ellene, egyebek mellett azért, mert jogosulatlanul igényelt szolgálati autót sofőröstül, jogosulatlanul igényelt diplomata-útlevelet, vagy térítésmentesen kért ki járási földhivataloktól tulajdoni lapokat, amikre a vádirat szerint azért volt szüksége, mert befolyását felhasználva elindult és nyert is a Nemzeti Földalap pályázatain.

A cikk szerint előfordult, hogy Bogdán a jogosulatlanul igényelt szolgálati autóval kampányolni vitette magát Rózsafa településre, ahol 2014-ben a Fidesz-KDNP támogatásával polgármester lett, bár később egy időközin alulmaradt. De az is megtörtént, hogy Hegedűs kutyáját vitte sétálni a szolgálati autóval.

Bogdánt az ügyészség közokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és csalással vádolta. Bár a korábbi tárgyalások során rengetegszer mentette ki magát az utolsó pillanatban orvosi vagy egyéb igazolásokkal, kedden minden vádpontban beismerő vallomást tett. A felfüggesztett börtön mellett 2,7 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt jogerős ítéletében a Fővárosi Törvényszék.

A tárgyaláson kiderült, hogy Bogdán jelenleg az Agrárminisztérium egyik háttérintézményében dolgozik szakmai tanácsadóként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik