Belföld

Jakab Pétert nem törte meg Kövér rekordbírsága

A Jobbik politikusa szerint csak az igazat mondta az általa krumplikirálynak nevezett Orbán Viktorról.

A Jobbik elnöke, frakcióvezetője Facebook-oldalán közölte, őt  nem töri meg Kövér László fideszes házelnök 4,4 millió forintos büntetése. Jakab Péter szerint nem tett mást, csak kimondta az igazságot az általa krumplikirálynak nevezett Orbán Viktorról.

Az igazság szabaddá tesz

– írta a politikus, aki szerint krumplizsákos akciójánál csak az igazat mondta

a népét szegénységben tartó és egy zsák krumplival megalázó krumplikirályról.

Az ellenzéki képviselő szerint a 4,4 millió forintos büntetés nem csak róla szól, mert

az ország már most válságban van, és a java még csak most jön. A rezsim nem tudja kezelni a válságot, ezért megpróbálja elnémítani azokat, akik felemelik a szavukat.
Ma milliós büntetéssel, holnap fekete autóval, holnapután börtönnel.

A rezsim azt üzeni: fogd be a szád.

Ő pedig azt, hogy nyisd ki!

A krumplizsákos akciónál egyébként ott volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is, aki Jakab Pétert egyenesen pszichopatának nevezte, illetve maga Kövér László is, akit a minap a Jobbik felszólított, távozzon a közéletből, miután a Házbizottság pénteki ülésén minősíthetetlen hangnemben beszélt a Jobbik frakcióvezetőjéről.

Az ön büdös bunkó frakcióvezetője… odanyomul a miniszterelnök elé.

Az ellenzéki párt jogos kérdésnek tartja, hasonló esetben milyen büntetést szabna ki a hasonló kifejezéseket használó ellenzéki képviselőkre az Országgyűlés elnöke.

Döbrögi sorsára emlékeztetik Kövért

A Jobbik most azt is közölte, Kövér Lászlónak egyszerűen fáj az igazság. Mint írták, a pártelnök az elcsalt borsodi választás szimbólumaként akarta átadni a krumplit Orbán Viktornak, amit kormányfő „mamelukjaiból verbuválódott alkalmi testőrség, élükön a Parlament lökdösődő házmesterével, Kövér Lászlóval” megakadályozott.

Bárkit, aki ki merészeli mondani, hogy a rezsim nyomorban tartja a magyarokat, és egy zsák krumplival megvásárolja őket, annak büntetéssel igyekeznek befogni a száját.

Az ellenzéki párt ennek kapcsán felidézte, az egész világ megdöbbent, kereste az okát, hogy Orbán Viktor miért látogatott el Európa egyik utolsó diktátorához, Aljakszandr Lukasenkához, pedig világos:

a hatalomvágy és a korrupció a kölcsönös szimpátia alapja. A rezsim ma elveszi a pénzünket, holnap a házunkat, a földünket. Feltéve, ha hagyjuk.

A Jobbik közölte, nem engedi, hogy fehérorosz sorsra jusson az ország, 2022-ben felszabadítja az országot a rezsim uralma alól, ettől semmiféle büntetés nem tántorítja el. Kövér László bírsága ellen az összes fórumon fellebbeznek, ha kell – a korábbi ellenzéki büntetésekhez hasonlóan – Strasbourgig mennek. Illúzióik persze nincsenek.

Ráadásul azzal, hogy igazságot szolgáltatnak, a lökdösődő, „büdös bunkózó” „Döbrögiket” retorzió biztosan nem éri – ahhoz a kormányváltást akarók összefogása és valódi rendszerváltás kell.

A Jobbik ugyanakkor intelemként Kövér László figyelmébe ajánlotta Fazekas Mihály elbeszélő költeményéből az alábbi sorokat:

Róvja fel a’ kapu fél fájára, hogy el ne felejtse:

Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik