Belföld

Balhé a Parlamentben: egy zsák krumplit vitt Orbánnak a Jobbik elnöke, fideszesek léptek közbe

Mulatságos jelenet történt az Országgyűlésben, miután Jakab Péter felszólalásával megkezdődött az azonnali kérdések órája hétfő délután. A Jobbik elnöke Orbán Viktornak címezve beszélt az október 11-ei szerencsi időközi választásról. Jakab a többi közt arra célzott, hogy a kormánypárt jelöltje, Koncz Zsófia ingyen krumplival és konzervvel nyerte meg a választást.

A miniszterelnököt a Jobbik elnöke ezért krumplikirálynak nevezte. Egy zsák krumplit felemelve pedig azt mondta Orbánnak:

A borsodiak ezt küldik önnek, és azt üzenik, hogy eszébe ne jusson még egyszer ezzel megalázni őket, mert pórul fog járni!

Ezután Jakab a krumplival megindult Orbán felé, a parlamenti közvetítésből ezután annyi látszott, hogy Kocsis Máté frakcióvezető és Balla György a kormányfő Viktor elé állt, így akadályozva meg Jakabot abban, hogy átadja a burgonyát. Ezután a közvetítés már nem mutatta az akciót. Jakab ugyanakkor a Facebook-oldalára feltette a videót, ezen látszik, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kövér László házelnök is odalépett, hogy megakadályozza a krumpli átadását.

Vissza a feladónak.

Közzétette: Jakab Péter – 2020. október 19., hétfő

 

Orbán Viktor válaszában azt mondta Jakabnak:

Amit ön előad az szánalmas. (…) Most, hogy így lebontották a kétharmadot, a Gyaloggalopp fekete lovagja jut eszembe: egyezzünk ki döntetlenben!

A krumplis akcióról pedig – az alulmaradó ellenzéki jelölttel, a jobbikos Bíró Lászlóval kapcsolatos vádakra utalva – azt mondta Orbán:

Remélem, a krumpliért fizettek, ha már a varrónőket elfelejtették kifizetni. (…) Önök két dolgot nem tudnak: nyerni és veszíteni.

Egyrészt, másrészt: a borsodi időközi választás tanulságai
Az ellenzéki választók hajlandóak átszavazni a pártjuk megállapodásának megfelelően, de az ellenzék még mindig csak félúton van a fideszes kétharmad és a saját abszolút többsége között, számos tényezőnek kellene változnia ahhoz, hogy ne a kormányoldal legyen a következő választás egyértelmű esélyese. Elemzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik