Belföld

Rekordbüntetés a Parlamentben: 4,4 millióra szankcionálták Jakab Pétert a krumplizsákos akciója miatt

Kövér László hozta meg a döntést: a Jobbik-elnök két havi bérét veszi el így.

Példátlanul magas összegre, 4,4 millió forintra büntette Kövér László házelnök Jakab Pétert, a Jobbik elnök-frakcióvezetőjét, a múlt heti krumpliszsákos akciója miatt – írja az Alfahír.

Balhé a Parlamentben: egy zsák krumplit vitt Orbánnak a Jobbik elnöke, fideszesek léptek közbe
Jakab Péter nagyon lendülettel indult a kormányfő felé, megállították.

Jakab múlt héten, felszólalása után egy krumplis zsákkal indult el Orbán Viktor felé, mire Kocsis Máté frakcióvezető és Balla György a kormányfő elé állt, így akadályozva meg Jakabot abban, hogy átadja a burgonyát. Jakab ugyanakkor a Facebook-oldalára feltette a videót, ezen látszik, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kövér László is odalépett, hogy megakadályozza a krumpli átadását. Jakab szerint a borsodi időközi választáson azért szavaztak sokan a Fideszre, mert a kormánypárt ingyenkrumplit adott nekik.

Egy jogállamban ezzel nyilván lehetne jogi útra terelni az ügyet, de mi nem élünk jogállamban. Annyit tehetünk, hogy a mentelmi bizottsághoz fellebbezünk, de azért nagy csodavárás nincs ebben a kérdésben

– mondta a döntésről Jakab Péter. Hozzátette:

Nem tehettem mást, mint hogy azzal a krumplival, amit a Fidesz osztogatott Borsodban és az egész országban immár 10 éve, megajándékozzam a “kedves vezetőt”, hogy lássa, milyen az amikor csak ennyire értékelik az embert

Jakab eddig is az egyik legtöbbet büntetett képviselő volt, igaz, ilyen összegű büntetést korábban nem szabtak ki. A büntetés Jakab havi 2,2 millió forintos fizetésének a dupláját teszi ki.

Egy évvel ezelőtt részletesen foglalkoztunk a parlamenti büntetések nagyságával, okaival.

Mérlegen Kövér szigora: Szél a legtöbbször, Tordai a legtöbbre büntetett képviselő
Összegeztük, kit, hányszor és mennyire büntettek az Országgyűlésben azóta, hogy pénzbírságot lehet kiszabni a képviselőkre. Az igazán súlyos bírságok azonban csak ezután jöhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik