Belföld

Engedély nélkül szerepeltette plakátján Besenyő Pista bácsit a Párbeszéd

A 444.hu vette észre Laár András előadóművész Facebook-posztját, amiben arról ír, hogy a Párbeszéd engedély nélkül használta fel politikai célokra a L’Art Pour L’Art Társulatból ismert Besenyő Pista bácsi arcát, Laár „egyik legismertebb karakterét”.

Laár azt mondja, „egészen elképedt”, amikor meglátta a nem kötelező iskolai maszkviselésről beszélő Müller Cecília tiszti főorvos képe mellé „Noormális???” felirattal montírozott Besenyő-arcképet, amit a közösségi médiában terjesztett az ellenzéki párt.

Kedves Barátaim!Egészen elképedtem, amikor megláttam ezt a plakátot, amit a Párbeszéd Magyarországért párt jelentetett…

Közzétette: Laár András – 2020. október 19., hétfő

Mint írja: egészen elképedt, amikor meglátta azt a plakátot, amit a Párbeszéd Magyarországért párt jelentetett meg politikai üzenettel.

Mindig törekedtem arra, hogy kimaradjak a politikai vitákból, mert sem politikus nem vagyok, és nem is hiszek a politikai megoldásokban

— írja. A hosszabb posztban kiemeli: ő maga soha nem állt be egyik táborba sem, nem adta a nevét, és a karaktereit egyik oldal mellé, de ellene sem.

Ezzel a személyiségi, és szerzői jogaim is sérültek. Meg vagyok döbbenve, hogy ilyet manapság meg lehet tenni. Nekem eszembe se jutna egy ismert ember képét a megkérdezése nélkül ilyen kontextusba helyezni

— fogalmazott.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után a Párbeszéd közleményben reagált Laár András megszólalására. Ebben úgy fogalmaznak, hogy rossz döntés volt Besenyő Pista bácsi arcképét használni posztjukhoz, ezért azt törölték. A figurát megszemélyesítő művésztől, Laár Andrástól elnézést kérünk – tették hozzá.

Kiemelt kép: Laár András/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik