Belföld

Baráti üdvözlésnek nevezte a halálos lökést a galamboki férfi, öt évet kapott

Öt év börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla jogerősen azt a 41 éves férfit, aki 2018 novemberében úgy fellökte az ismerősét Galambokon, hogy az hanyatt esett és a járdába verte a fejét. B. Zoltán magára hagyta a földnek csapódó eszméletlen áldozatát, majd kikerülte és mintha semmi sem történt volna tovább folytatta az útját a helyi kocsma felé.

A fejsérüléseket szenvedő férfi utóbb magához tért, hazagyalogolt, majd az esti órákban elaludt. Mivel másnap nem ébredt fel, testvére értesítette a háziorvost, aki már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

B. Zoltán beismerte a bűnösségét a kihallgatása során, a tettét pedig azzal magyarázta, hogy csak egy baráti üdvözlésnek szánta a lökést, és nem gondolta, hogy ebből ekkora baj is lehet.

Az elsőfokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszék öt év letöltendő börtönre ítélte az elkövetőt halált okozó testi sértés miatt. A Pécsi Ítélőtábla nem tartotta alaposnak a védelem fellebbezését, és fellebbviteli főügyészség indítványával egyetértve helybenhagyta az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik