Belföld koronavírus

Kétszáz fertőzött a MOL tiszaújvárosi üzemépítésén dolgozók között

Eddig mintegy kétszáz munkavállalónak lett pozitív a koronavírus-tesztje a tiszaújvárosi Poliol projekten dolgozók közül, ez derül ki a MOL Petrolkémia hivatalos leveléből, amit Fülöp György polgármester osztott meg a Facebook-oldalán hétfőn.

Eszerint a MOL német fővállalkozójától, a thyssenkrupptól értesült arról, hogy az országos trendeknek megfelelően az üzem kivitelezésén dolgozók között is nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma.

A jelenlegi fertőzés továbbterjedésének megelőzésére a fővállalkozó thyssenkrupp úgy döntött, hogy a teljes kivitelezői létszámot leteszteli. Az érintett kivitelező összes munkavállalója a szálláshelyén maradt a mai napon. A jelenleg érintett mintegy 200, pozitív teszteredménnyel bíró dolgozó a tesztelés időpontjától kezdve karanténban van. Mindannyian tünetmentesek. A kontaktkutatás megkezdődött

– írták.

Hozzátették, a kialakult helyzetet folyamatosan nyomon követik és a további intézkedéseket ennek megfelelően teszik meg.

A MOL kiemeli, a vállalat készen áll a védekezésre, emellett szigorú óvintézkedéseket hoztak. Így az irodaházakban és a telephelyeken kötelező a maszkhasználat, a rendszeres, fertőtlenítő kézmosás és a távolságtartás, valamint fertőtlenítő takarítást végeznek. Emellett folyamatosan tesztelik a fizikai munkavállalók, valamint az irodai és szellemi dolgozókat. Ennek megfelelően 2-3 hetente minden fizikai dolgozót szűrnek, valamint október végéig a szellemi dolgozók 100 százalékát letesztelik.

Kiemelt kép: MTI/Vajda János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!