Nagyvilág koronavírus

Donald Trumpot kiengedik a kórházból, jobban érzi magát, mint 20 éve

Helyi idő szerint hétfőn este elhagyhatja a kórházat Donald Trump amerikai elnök, négy nappal azt követően, hogy elővigyázatosságból beszállították, írja a BBC.

Trump a Twitteren azt írta, 18 óra 30 perckor tér majd vissza a Fehér Házba.

Nagyon jól vagyok! Ne féljetek a Covidtól. Ne hagyjátok, hogy dominálja az életeteket. Sokat fejlődtünk kormányzásunk alatt, sok jó gyógyszerünk van és jelentős a tudásunk. Jobban érzem magam, mint 20 évvel ezelőtt

– írta.

A Fehér Házban többen is elkapták a fertőzést, eddig legkevesebb 12 emberről derült ki Trump köréből, hogy megbetegedtek.

Sean Conley, a Fehér Ház orvosa azt mondta, hogy Trumpnak még gyógyszert kell szednie.

Az amerikai elnöknek rendben van a vérnyomása, a szívverése, nincsenek légúti panaszai és több mint 72 órája láztalan

– jelentette ki Sean Conley.

A Fehér Ház orvosa elmondta: Trump továbbra is gyógyszert kap, s kedden a Fehér Házban megkapja az ötödik adag Remdesivirt is. Ezek mindegyike olyan szer, amely nem igényel kórházi kezelést – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy Trump jól van, de még nincs túl a betegségen.

Óvatosan optimisták vagyunk

– fogalmazott.

Az orvosok újságírói kérdésekre sem kívánták részletezni a terápiát, s nem kívántak reagálni arra sem, hogy melyik gyógyszert miért, vagy miért nem adják az elnöknek.

Conley közölte: Trump szervezete pénteken kicsit dehidratált volt, de ezt azonnal orvosolták. Az elnök soha nem panaszkodott izomfájdalmakra, és a lázát is sikerült hamar lenyomni, 72 óránál tovább nem kapott lázcsillapítót, nincsenek neurológiai problémái. Két alkalommal kapott oxigént.

Az orvos kiemelte:

Trump kiváló páciens volt, nem akarta befolyásolni az orvosokat a kezelést illetően, semmit nem javasolt, vagy sürgetett.

Arra a kérdésre, hogy kampányolhat-e az elnök, Conley azt válaszolta: elvileg igen.

Fia szerint az elmúlt 24 órában Trump őrültségeket csinált, legfőképp az nem tetszett neki, hogy elment autózni, miközben karanténban kellett volna lennie. Donald Trump Jr. szeretett volna közbeavatkozni, de végül egyedül nem ment szembe az apjával.

„Olyan, mint egy rossz tévéshow” – felborítja az elnökválasztást Trump fertőzése
Rosszabbkor nemigen fertőzhette volna meg Donald Trumpot a koronavírus, aminek a veszélyét egész évben igyekezett lekicsinyíteni.

Kiemelt kép: Brendan Smialowski / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik