Belföld

Bosszúból felrakta a netre a volt barátnőiről készített erotikus videókat egy szabolcsi férfi

Egy év tíz hónap börtönre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a kétendbeli zaklatással és kétendbeli személyes adattal visszaéléssel, becsület csorbítására alkalmas hamis képfelvétel nyilvánosságra hozatalával és más bűncselekményekkel vádolt férfit, aki közzétette az exeiről készített erotikus felvételeket. A büntetés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették.

A férfi az egyik nővel hét évvel ezelőtt létesített intim kapcsolatot, a másik asszonnyal pedig 2017-ben volt szexuális kapcsolata. A kapcsolatuk megszakadása után a férfi különböző kamuprofilokat hozott létre a közösségi oldalakon és képmegosztókon, amelyekre a nők tudta és beleegyezése nélkül feltöltötte a róluk készült erotikus videókat és felvételeket. Több esetben még az elérhetőségüket is közzétette.

Emellett a férfi ezeken az álprofilokon keresztül lejárató célzatú üzeneteket is küldött, illetve az egyik asszonyt ábrázoló erotikus fotót kinyomtatta, és sokszorosította, majd Nyíregyházán és a környező települések közterein több száz példányban szétszórta.

A férfi cselekményei szégyenérzetet okoztak a nőknek, és zavarta a mindennapi életvitelüket, hiszen tarthattak környezetük és a hozzájuk közelállók hátrányos megítélésétől.

A férfi részletes beismerő vallomást tett a bűncselekményekkel kapcsolatban. A beismerő nyilatkozatát a bíróság elfogadta, így mellőzte a további bizonyítás lefolytatását. Az ítéletet az ügyészség, az elkövető és a védője is tudomásul vette, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik