Belföld

Jogszabályt sértett Koncz Zsófia, a kormánypárti jelölt

Elmarasztalta pénteken a tiszaújvárosi választási bizottság Koncz Zsófiát, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőjelöltjét jogszabálysértés miatt – szúrta ki muon.hu.

A választási bizottsághoz Tóth Ádám független jelölt nyújtott be kifogást, miután észrevette, hogy Koncz Zsófia a saját Facebook-oldalára olyan kampányfotókat posztolt, amelyeken gyerekek körében látható.

A választási bizottság többségi álláspontja szerint „egy jelölt gyermekekkel közös fotóinak közösségi oldalon történő megosztása és ezáltal bárki részére elérhetővé válása pozitív színben tünteti fel a jelöltet, és ezáltal sérti az esélyegyenlőséget azzal szemben aki ilyent nem használ” – olvasható az ülésről készült jegyzőkönyvben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerület választási bizottsága ugyan megállapította, hogy jogszabálysértés történt, és felszólította a fideszes jelöltet, hogy törölje le a közösségi oldaláról a képeket, de bírságot nem szabott ki. Koncz Zsófiának három napja van, hogy fellebbezéssel éljen a határozat ellen.

Mindenesetre szombat reggel a szerencsi Fecskei játszótéren készült fotók még fent voltak a fideszes jelölt Facebook-oldalán.

A tiszaújvárosi körzetben azért kell időközi parlamenti választást tartani, mert motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc fideszes honatya. A kormánypártok döntése értelmében a megüresedett posztért a képviselő lánya, Koncz Zsófia szállhat harcba.

Kiemelt kép: Koncz Zsófia Facebook oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik