Belföld

Motorbalesetben meghalt Koncz Ferenc, a Fidesz parlamenti képviselője

Pénteken reggel közúti balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei parlamenti képviselője, Szerencs korábbi polgármestere – értesült a 24.hu. Az információt a Fidesz-frakció sajtóosztálya megerősítette, hozzátéve: képviselőtársukat a frakció saját halottjának tekinti, és osztozik a család fájdalmában.

A rendőrség weboldalán megjelent hír szerint 9 óra előtt Bekecsen, a Honvéd utcán egy fordulót végrehajtó autóval ütközött az arra haladó motoros férfi, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Információnk szerint a motoros férfi Koncz Ferenc volt, aki később belehalt sérüléseibe.

A Borsod24.hu értesülése szerint a baleset másik résztvevője, az autót vezető nő, Legyesbénye független polgármestere volt.

A 60 éves Koncz Ferenc a negyedik ciklusát töltötte az Országgyűlésben, 1998 és 2002, majd 2004 és 2006, illetve 2010 és 2014 között is képviselő volt. 2010-től Szerencs polgármestere, majd miután a tisztség összeférhetetlenné vált a parlamenti mandátummal, a város vezetését választotta. 2018-ban viszont lemondott, és újra parlamenti képviselő lett a négy év börtönre ítélt Mengyi Roland korábbi körzetében, ahol így Koncz halála miatt időközi választást kell majd tartani.

A politikustól Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon búcsúzott el:

Drága Barátom, Isten Veled // Farewell, my dear friend!

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. július 10., péntek

 

Koncz Ferenc a miskolci gépipari szakközépiskolában végzett, majd a Borsodi Állami Építőipari Vállalatnál dolgozott. 1980-ban képesítés nélküli nevelő lett a ragályi általános iskolában, sorkatonai szolgálata után végezte el a főiskolát matematika-fizika szakon. Egy évig Budapesten, majd a szerencsi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában tanított. Feleségével három gyermekük született. Szerencsen már 1990-től önkormányzati képviselő volt, 2002 és 2006 között a megyei közgyűlés tagja, utána négy évig az alelnöke.

Parlamenti vagyonnyilatkozata alapján szenvedélyes motorgyűjtő volt: két Suzuki  mellett négy forgalomból kivont régi motorkerékpárral, köztük két P20-assal is rendelkezett.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik