Belföld

Tényleges életfogytiglant kértek a vajdasági sorozatgyilkosra, D. Csabára

Előre kitervelt, több emberen elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség a vajdasági sorozatgyilkos ellen. A fűügyészség életfogytiglant kért a Szilas-pataki és amszterdami gyilkossággal gyanúsított D. Csabára azzal, hogy kizárta a feltételes szabadlábra bocsátása lehetősége alól.

A szerb-magyar állampolgárságú D. Csaba a két évvel ezelőtti Szilas-pataki emberölést követően került a budapesti nyomozók látókörebe, miután egy kutyát sétáltató nő jelezte, hogy talált egy holttestet a pataknál.

A helyszínen tartott szemlét követően az életvédelmi nyomozók megkezdték az elkövető felkutatását és szakértők bevonásával folytatták a nyomozást, melyek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható D. Csabát. A férfi ellen a magyar igazságügyi szervek európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki. A vajdasági férfit végül egy prágai szállodában fogták el a cseh rendőrök.

Kiderült, hogy D. Csaba 2018 szeptemberében 11 kiló kokaint kínált eladásra a magyar vállalkozónak, akivel a Pólus mögött, a Szilas-patakhoz vezető murvás úton találkozott. A gyanúsított kokain helyett édesítőszert tett az egyenként 1 kilós csomagokba, amelyeket autóval vitt a találkozóra. Amikor a vállalkozó a gépjárműbe hajolva ellenőrizni akarta a csomagokat, D. Csaba fejbe lőtte.

A férfi a rendőrségi helyszíni kihallgatáson részletesen beszélt a gyilkosság okáról és arról, hogy hogyan vonszolta a patakhoz az áldozatát. Elmondta, hogy azért végzett vele, mert nagy veszélyt jelentett rá és logisztikus támogatást nyújtott az ellenfeleinek ahhoz, hogy megtalálják. A vajdasági férfi később bevallotta az amszterdami gyilkosságot is.

A férfit a szerb hatóságok kérésére gyanúsítottként hallgatták ki egy tavaly januári belgrádi emberölés miatt is. D. Csaba végül ezt a bűncselekményt is elismerte, tettét pedig azzal indokolta, hogy 2018 szeptemberében a Bajcsy-Zsilinszky úti lakásában merényletet követtek el ellene, és ehhez volt köze belgrádi áldozatának. Úgy tudjuk, hogy ebben az ügyben már szintén vádat emeltek ellene. A Fővárosi Főügyészség az előre kitervelten és több ember sérelmére elkövetett emberölés mellett lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel és közokirat-hamisítással is vádolja a letartóztatásban lévő D. Csabát. Az ügyészség tényleges életfogytiglant és közügyektől eltiltást kért a jelenleg is letartóztatásban lévő sorozatgyilkosra.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik