Belföld

A Corvinus több mint nyolcszáz hallgatója állt ki az SZFE mellett

Mi, a Budapesti Corvinus Egyetem alulírott hallgatói, szolidaritásunkat fejezzük ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival, tanáraival és vezetőségével. Egyúttal elhatárolódunk minden olyan döntéstől, ami az egyetem autonómiáját bármilyen formában sértheti.

Ezt az állásfoglalást fogalmazták meg a Corvinus diákjai az SZFE melleti szolidaritásuk kifejezéséül. A nyilatkozatot péntek délelőtt tizenegy óráig az egyetem 806 diákja írta alá, az aláírók listáját itt megtekinthetik.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai és oktatói melletti kiállások sora napról napra bővül: csütörtökön a MOME hallgatói molinók mellett kordonszalagokat is kifeszítettek az egyetem épületére, és a kezüket feltartva tiltakoztak. A Kaposvári Egyetem végzett, illetve jelenlegi színészhallgatói is támogatásukról biztosítják az SZFE-t, ami annak fényében különösen érdekes, hogy Vidnyánszky Attila egyébként a Kaposvári Egyetem művészeti karért felelős rektori megbízottja.

A Szegedi Tudományegyetem diákjai egy molinó kihelyezésével szerették volna szolidaritásukat kifejezni, azonban az egyetem vezetősége levetette azt, mondván, nem kértek engedélyt.

Az SZFE hallgatói élőláncot szerveznek vasárnapra az egyetem épülete és az Országház között.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik