Belföld

A főszerkesztő kirúgása után felmondott a 168 óra vezető szerkesztője

Beadta felmondását Herskovits Eszter a 168 óra egyik vezető szerkesztője, amelyet a kiadó már tudomásul is vett – értesült a 24.hu a távozó szerkesztőtől.

Szerdán bocsátották el Rózsa Péter főszerkesztőt, a hetilap tavaly szeptemberben kinevezett főszerkesztőjét. A döntést Milkovics Pál, a 168 Órát tulajdonló Telegráf Kft. anyavállalata, a Brit Media vezérigazgatója és résztulajdonosa hozta meg, aki a főszerkesztőt azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól. Milkovics azzal indokolt, hogy az újság e heti számát Rózsa úgy engedte nyomdába, hogy abban egy Orbán Viktorról és családjáról – gyermekeiről – korábban készült fotó is megjelent, amelynek felhasználási módját Milkovics indokolatlannak és erkölcsileg védhetetlennek nevezte. Ebben a cikkünkben mutattuk be a döntés hátterét.

Nem csak Orbán családi fotója állhat a 168 Óra főszerkesztőjének kirúgása mögött
Masszív veszteség, Orbánt és Mészárost kisdedként ábrázoló címlap, új résztulajdonos, szinergiák, reménybeli állami hirdetések – megpróbáltunk utánajárni, valóban pusztán Orbán Viktor családi fotójának közlése miatt menesztették-e kevesebb mint egy év után Rózsa Pétert a hetilap éléről.

A 12 év után most távozó Herskovits Eszter a 24.hu-nak hangsúlyozta:

Személyes döntésről van szó, aminek a legfőbb oka, hogy nem tudnám a korábbi a szakmai lelkesedéssel folytatni a munkát ebben az új felállásban. Nem értek egyet Rózsa Péter menesztésével, de biztos vagyok benne, hogy amíg a kollégáim ott dolgoznak a 168 óránál, addig nem lesz irányváltás.

Rózsa Pétert korábban kerestük, hogy nyilatkozzon az esetről, de nem kívánt élni a lehetőséggel. Pozícióját a 168 Óránál a Pesti Hírlap főszerkesztő-helyettese, Makai József veszi át, aki az elmúlt években előbb az Origónál, majd a szerkesztőség távozása után kiürült Vs.hu-nál dolgozott.

Kiemelt kép: Sopronyi Gyula/24.hu 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik