Belföld

Kirúgták a 168 Óra főszerkesztőjét egy Orbán Viktorról és családjáról készült kép miatt

Szerdán elbocsátották Rózsa Pétert, a 168 Óra hetilap tavaly szeptemberben kinevezett főszerkesztőjét, írja a Media1. A lap úgy tudja, Milkovics Pál, a 168 Órát tulajdonló Telegráf Kft. anyavállalata, a Brit Media vezérigazgatója és résztulajdonosa szerdán írásban közölte Rózsával az elbocsátást. A főszerkesztőt azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól.

Az elbocsátás tényét Milkovics is megerősítette, a lépést pedig azzal indokolta, hogy az újság most megjelenő lapszámát Rózsa úgy engedte nyomdába, hogy az újságban megtalálható Orbán Viktorról és családjáról egy fotó.

A kép közlése Milkovics szerint elfogadhatatlan és morálisan aggályos, mert a fotón látható Orbán fiatalkorú gyermeke, és a vezérigazgató szerint „a kép a kormányfő családjához nem kapcsolódó szöveghez használták fel illusztrációnak”. Milkovics úgy látja, „a gyerekeket, függetlenül szüleik közéleti szerepvállalásától, védeni kell, nem pedig politikai tartalmú üzenetekhez felhasználni és gyűlölködés céltáblájává tenni.”

Többen felmondtak a 168 Óránál
A lap online szerkesztőségéből hatból hárman távoznak.

A Media1-nek azt mondta, felkészült arra, hogy azzal fogják támadni, hogy „személyében megérkezett a NER a laphoz”, de szerinte ezek alaptalan támadások lesznek, mert a főszerkesztő egyszerűen túllépte a jó ízlés határát, amikor egy oda nem illő képpel engedte a lapot nyomdába.

Számomra ez egy morális döntés volt, nem mérlegeltem és nem is tartottam fontosnak a PR-következményeket. Bármelyik másik politikus családja esetében is így jártam volna el

– mondta Milkovics, majd egyúttal közölte, hogy megpróbálta visszahívni az újságot, de ez nem volt már megvalósítható technikai okok miatt.

Az ominózus fotó egyébként Orbán Viktor miniszterelnök oldalán jelent meg korábban.

Rózsa helyett Makai József, a Pesti Hírlap főszerkesztő-helyettese felel majd a 168 Óráért.

Kiemelt kép: Klubrádió

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik