Belföld

Jogerősen három és fél év börtönre ítélték a Makai Viktóriát szexre kényszerítő férfit

Három év hat hónap börtönre ítélte a Fővárosi Törvényszék jogerősen azt a 38 éves férfit, aki 2018 októberben a Jászberényi úton meg akarta erőszakolni a futónő Makai Viktóriát. H. Istvánt négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is.

A férfi a támadás során kétszer is kísérletet tett arra, hogy megerőszakolja a futónőt, ám nem volt merevedése, ezért ez végül meghiúsult, az ujjaival próbált behatolni, valamint orális szexre kényszerítette a nőt. Az agyba-főbe vert futónő szerencséje az volt, hogy pont ekkor ért oda a férje, aki véget vetett a támadásnak.

A kétgyerekes anyának a támadás után felrémlett, hogy egy közeli üzletben már többször is látta a férfit. A részletes személyleírása után pedig a nyomozók azonnal a futónő által említett bolt felé vették az irányt. Az üzletvezetőtől megtudták, hogy a férfi nemrég indult el a munkahelyi buliból, ahol alkoholt ivott.

H. István felesége épp akkor üzent férje főnökének, amikor az a rendőrökkel beszélgetett. Arról érdeklődött, hogy mi történt a céges bulin, mert véresen ment haza. A nyomozók ezek után pedig azonnal tudták, hogy hova kell menniük. Amikor kiértek a lakáshoz, a férfi felesége nyitott ajtót nekik, H. Istvánt a kamrában, a hűtő mögött találták meg anyaszült meztelenül.

H. István részletes beismerő vallomást tett a kihallgatása során. Azzal védekezett, hogy húsz éve nem ivott alkoholt és nem volt tudatánál a bűncselekmény elkövetésekor. A férfi már az előkészületi ülésen beismerte a bűnösségét, de ezt a bíró a beszűkült tudatállapota miatt nem fogadta el, és tárgyalásra tűzte az ügyet. Makai Viktória a korábbi tárgyalásokon részletesen beszámolt a megpróbáltatásairól. Elmondta, hogy eleinte nem is védekezett, s csak az érdekelte, hogy elfusson valahogy.

„Fontos volt neki, hogy ne nézzek rá, letolta a fehérneműmet és hasra fektetett. Próbált közösülni, de ez nem sikerült. Azt mondta, hogy szopjam le, és közben ő is az ujját a hüvelyembe és a fenekembe dugta. Mondtam neki, hogy hagyja abba, mert nem szeretem. Igyekeztem kérdéseket feltenni, hogy eltereljem a figyelmét valahogy. Kérdeztem tőle, hogy vele történt-e ilyesmi, azt felelte, hogy az apja bántotta gyerekkorában. Elmondtam neki, hogy van két örökbe fogadott gyerekem, tizenöt éve vagyok házas, soha nem csaltam meg a férjem és legyen erre tekintettel”

– idézte fel a történteket a futónő.

H. István elmondta, hogy az ominózus este sört, bort, unikumot és pálinkát ivott. Állítása szerint rosszul érezte magát a céges buli után, épp hazafelé tartott, amikor meglátta a futónőt, és azonnal cselekedett.

Közel voltam hozzá és elkezdtem futni a nő után. Hajtott a kíváncsiság, hogy megtegyem. A nő végig ellenkezett, de nem csinált semmit csak beszélgetett. Meg akartam erőszakolni. Hányingerem van magamtól

– mondta a korábbi vallomásában, majd bocsánatot kért az áldozatától, és azt mondta, hogy rettenetesen szégyelli magát.

H. István 4 év 6 hónap fogházat kapott tavaly októberben első fokon. Az ügyészség a büntetés súlyosításáért és a börtönfokozat megállapításáért, H. István és védője pedig enyhítésért fellebbezett. A Fővárosi Törvényszék enyhített a büntetés mértékén, de a szabadságvesztés végrehajtási fokozatát börtönre súlyosította.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik