Belföld koronavírus

Ha a járványhelyzet indokolja, központilag rendelhetik el az egyetemi távoktatást

Frissítették az egyetemeknek szóló járványügyi protokollt, mondta az InfoRádiónak Bódis József felsőoktatásért felelős államtitkár.

Közölte, a tavaszi időszakhoz viszonyítva most az a legnagyobb különbség, hogy a fiatalabb korosztályokban terjed nagy számban a vírus, most pedig a legújabb fertőzési adatok alapján 29 év a fertőzöttek átlagéletkora

Mint fogalmazott,

a tanévkezdés, az egyetemek indulása szintén olyan tényező, ami a fiatalok körében nagy valószínűséggel megemelheti a fertőzöttek arányát. Kiadtunk eljárásrendeket az egyetemeknek, de amíg a járványhelyzet nem indokolja, addig az egyetemek vezetői dönthetnek arról, hogy a távolléti oktatás vagy hibrid – azaz a távolléti és a jelenléti jó kombinációja – hogyan történjen.

Az intézmények naponta értékelik a helyzetet, és ennek megfelelő döntéseket hoznak.

Hozzáfűzte ugyanakkor azt is, hogy

az operatív törzs dönt majd arról, mekkora esetszámnál rendelnek el központi, mindenkire egyaránt vonatkozó intézkedéseket, hogy mikortól szűnik meg az intézmények egyéni döntési joga.

Bódis József elmondta, az egyetemekkel napi kapcsolatban állnak, kedden küldték ki az újabb, frissített eljárásrendet, melyben a legfontosabb szempontokra hívják fel a figyelmet.

Bejelentette,

minden egyetemi rendezvénynél kötelezővé tettük a maszkhasználatot.

Kiemelt kép: Balázs Ivándi Szabó / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik