Belföld

A Belügyminisztérium elárulta, mivel töltötte szabadságát Pintér Sándor

Dolgozott, de nem kötött nyakkendőt.

Szijjártó Péter külügyminiszter adriai luxusjachtozását követően a hvg.hu végigkérdezte a magyar minisztériumokat, hogy hol töltik vakációjukat a tárcavezetők. Szijjártó a magánéletének védelmére hivatkozott, amikor nyaralásáról kérdezték, és a minisztériumok hasonlóképpen válaszoltak, egyetlen kivétellel: a Belügyminisztérium sajtóosztálya elárulta, hogy Pintér Sándor belügyminiszter 2020. augusztus 10. és 2020. augusztus 16. között öt nap nyári szabadságot vett ki. Hozzátették,

szabadságának eltöltése magánügy, arról a tárca tájékoztatást nem ad. Egyebekben öt munkanap szabadságából a miniszter közel négy teljes munkanapot a Belügyminisztériumban, irodájában, közfeladatainak ellátásával töltött annyi szabadságot megengedve, hogy nem kötött nyakkendőt.

Szijjártó Péter is dolgozott a szabadsága alatt, a magyar külügyminiszter egy tárgyalóteremben készült képet posztolt, miközben az Átlátszó ugyanezen a napon, augusztus 16-án vasárnap a Lady Mrd-en, a Szíjj László tiszakécskei nagyvállalkozó által birtokolt máltai offshore cég tulajdonában lévő luxusjachton látta és fotózta le a minisztert az Adrián.

kiemelt kép: MTI/EPA/Christian Bruna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik