Belföld

Reagált a külügy Szijjártó luxusjachtos fotójára

A mai hírekkel kapcsolatban: Igen, a miniszter szabadságát tölti, és közben dolgozik. Számos külügyminiszterrel tárgyalt telefonon, foglalkozott a beruházás-ösztönzési támogatásokkal, velem pedig a nemzetközi sporteseményekre vonatkozó – koronavírussal kapcsolatos – szabályokat dolgozta ki

– közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára Facebook-oldalán kedden, miután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Szíjj László adriai luxusjachtján fotózták le.

Az államtitkár szerint „a külügyminiszter munkatempóját még az ellenfelei is ismerik, a szabadsága sem telik munka nélkül”.

„A képmutatás csúcsa, hogy azok, akik folyamatosan a magánélet szentségéről és sérthetetlenségéről beszélnek, leselkednek, és fényképeket készítenek egy, a családja körében lévő emberről” – írta Menczer.

Arra nem reagált az államtitkár, hogy Szijjártót nem akárhol, hanem Szíjj László tiszakécskei nagyvállalkozó által birtokolt máltai offshore cég tulajdonában lévő, a hírek szerint hétmilliárd forintot érő luxusjachton fotózták le.

Adriai luxusjachton fotózták le Szijjártót, miközben Facebook-oldala szerint irodában egyeztetett a fehérorosz helyzetről
A külügyminiszter a Szíjj László tulajdonában lévő hétmilliárd forintos luxusjachton töltötte az időt.

Az Átlátszó fotósával való találkozás meglepte Szijjártót, öt-tíz percbe telt, mire a legénység két tagja egy jetskivel indult el megtudni, ki és miért fotózza a hajót és az utasokat. Negyed óra múlva a hajón kikapcsolták a tengeri navigációs berendezést, így eltűnt a térképről, és azóta sem követhető az útvonala. Mielőtt kikapcsolták a nyomkövető rendszert, a hajó utolsó ismert úti célja Zlarin kikötője volt.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik