Belföld

Megszólalt Szijjártó az adriai luxusjachtozásáról

Szijjártó Péter kedden a 471. számú főút Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszának átadási ünnepségén szólalt meg először nyilvánosan, mióta lefotózták Szíjj László adriai luxusjachtján.

Az eseményen a külgazdasági és külügyminiszter a hvg.hu tudósítása szerint azt mondta, hogy a jachtozásáról megjelentek „sértették az igazságérzetét”. Azt mondta,

az életem egy nyitott könyv,

mivel a munkával töltött idő mennyisége nála közelít a 100 százalékhoz. Az életének egy szűk szelete a magánélet, amiről viszont nem árul el részleteket. A családi vakációt, így a jachtozást pedig a magánélet részének tartja, így mindenkit arra kért, hogy ezt tartsa tiszteletben. Mint mondta, a munkájáról ezután is megad minden információt.

A külügyminiszter közölte: „Nálam a jogszabályok tiszteletben tartása nem szezonális kérdés, abban biztosak lehetnek, hogy a rám vonatkozó jogszabályokat a közéletben és a magánéletben is tiszteletben tartom.” Arra a kérdésre, miért a negyedik leggazdagabb magyar jachtján töltötte a nyaralását, a miniszter ismét azt felelte:

A családi vakáció a magánélet része.

Arra a kérdésre, hogy miből fizette ki a jachton töltött időt, nem válaszolt a miniszter, és Szíjj Lászlóról sem nyilatkozott.

Kiderült továbbá, hogy a luxusjachton a miniszter feleségén és gyermekein kívül barátaik is ott voltak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Átlátszó fotósa kapta lencsevégre, amint a külügyminiszter egy hatmilliárd forint értékű luxusjachton utazott, amely Szíjj László vállalkozó tulajdonában van. Szíjj, aki a Forbes listája szerint a negyedik leggazdagabb magyar, az elmúlt években rengeteg állami megbízást nyert el építőipari cégeivel, több közös cége van Mészáros Lőrinccel.

A külügyminiszter a jachtos nyaralása alatt a Facebook-oldalán olyan képeket tett közzé, amiken dolgozószobájában vagy tárgyalóteremben egy asztalnál ül öltönyben.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik