Belföld

Dobrev: Lukasenka egy zsaroló túszejtő

A DK politikusa eddig csak filmen látott olyat, hogy a terrorista ráveszi áldozatát, videóüzenetben nyugtassa a közvéleményt.

Dobrev Klára Facebook-oldalán azt írta, ez most azonban nem mozi, ez a véres valóság, mindössze 1000 kilométerre tőlünk, szinte a szomszédban. Az EP-képviselőnek politikusként és anyaként a videó láttán elszorult a szíve attól, hogy

Európában ilyen gaztett megtörténhet.

A túszszedő maga Lukasenka államfő. Az üzenő túsz nem más, mint Cihanouszka, a bátor nő, aki bebörtönzött férje helyébe lépve legyőzte volna Lukasenkat, ha a szavazatokat tisztességesen megszámolják. Cihanouszka a gyerekeiről, emberi életekről beszél a videón: minden bizonnyal megzsarolták.

Furcsa videóüzenet jelent meg a belorusz ellenzéki elnökjelölttől
Többekben felmerült annak a lehetősége, hogy Cihanouszkaját megzsarolták.

Dobrev Klára okulásul felidézte, hogy Lukasenka sem volt mindig ilyen,

az első győzelmét tisztességes küzdelemben aratta. Azóta minden egyes választáson újabb és újabb trükköt, csalást követett el, hogy így biztosítsa győzelmeit. Az elnyomás egyre durvult, és mára bebörtönzi ellenzéki kihívóit, letartóztat a választásról tudósító újságírókat, és vér folyik Fehéroroszország számos városának utcáin.

Az Európai Parlament DK-s alelnöke szerint a belarusz minta nem egyedi, szerinte a diktatúra általában kis csalásokkal kezdődik,

majd a lelepleződéstől rettegve iszonyú elnyomássá torzul. Lépésről lépésre.

Fehérorosz ellenzéki elnökjelölt: Sokan utálni fognak
A fehérorosz ellenzéki elnökjelölt elhagyta Fehéroroszországot.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik